RTEܒden Patent Atağı

kategorisinde, 11 Aralık 2015 Cuma 13:30 tarihinde yayınlandı 13120 defa okundu
RTEܒden Patent Atağı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencileri almış oldukları eğitim sonrasında patent başvurularını başarıyla tamamladılar.

Öğrenciler mezun olduktan sonra kendi işlerini kurabilmek için 50 adet patent başvurusu yaptılar. Eğitim alan öğrenciler, bu patentleri projeye dönüştürerek 64. Hükümetin ekonomik reform paketinde üniversite mezunlarına sağlamış olduğu 50 000 TL iş kurma desteğinden yararlanmayı hedeflemektedirler. Eğitimi veren mühendislik fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Can COŞKUN, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesin en girişimci ilk 50 üniversiteye girebilmesi için öğrenci patent başvurularının ve iş kurmaların artması gereketiğini bildirdi.

Bu amaç doğrultusunda 64. Hükümetimizin vizyonuna uygun bir biçimde yeni mezunların kendi işlerini kurabilmeleri işin tüm gereklilikleri kendilerine kazandırma çabası işinde Girişimcilik, Liderlik, Patent ve İnovasyon eğitimlerinin sağlandıklarını bildirdi.  Çabalarının bir meyvesi olarak 3-5 Aralıkta Türkiye İnovasyon Haftasında, Üniversitemizi temsilen öğrencilerle gerçekleştirilen iki proje önerisin de  tüm dünyadan gelen katılımcılara sergilenerek büyük takdir aldığını belirtti. Verilen eğitimin meyvelerini almanın kendilerini mutlu ettiğini ve bu bağlamda İnovasyon ve Patent konusunda eğitim almalarını teşvik eden üniversitenin yenilikçi teknoloji projelerinde ileri gitmesi hedefinde olan Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN’a teşekkürlerini sundu.